Co nowego?
KREUZER majowy
Nadszedł maj...a z nim nowy sezon pastwiskowy. Trawa bujna, pełna białka i karotenu natychmiast daje o sobie znać w serowarni :) Wszak jakość paszy przekłada się na jakość sera.
Z najpiękniejszego w ...
czytaj więcejKonkurs Kulinarnego Dziedzictwa - Smaki Regionów
W tegorocznej edycji Konkursu Kulinarnego Dziedzictwa - Smaki Regionów nasz mały (ale dzielny) Cygier uzyskał nominację do nagrody głównej - Perła 2011.Wielki Finał w czasie Polagry Food: 11 września ...
czytaj więcejNowy produkt - KREUZER-VEGE
Wychodząc na przeciw potrzebom wegetarian stworzyliśmy nowy produkt - KREUZER-VEGE - nasz sztandarowy ser ścinany podpuszczką mikrobiologiczną . Ściślej mówiąc, jest to wyciąg z grzybów Mucor miehei ,...
czytaj więcejNowe oblicze serowarni
Czas nieubłaganie płynie i dotkliwym stało się potykanie o sprzęty, ciasnota i ciągła prowizorka. Postanowiliśmy ukulturalnić nieco naszą radosną serowarską twórczość ;) Z pomocą pewnej zaprzyjaźnione...
czytaj więcej